Tretmani lica kiselinama

Kozmetičke kiseline i njihov doprinos u Inspira:Med tretmanima ljepote

AHA i BHA kiseline su bezvremenski prirodni eliksiri ljepote priznati kod mnogobrojnih znanstvenika preko njihovih studija i kliničkih ispitivanja.

Posljednjih nekoliko godina o kiselinama često možemo čuti i pročitati mnogo toga. Zbog svoje velike učinkovitosti one postaju sve zastupljenije u profesionalnim kozmetičkim tretmanima, ali i proizvodima za kućnu njegu. Njemački brend Inspira:cosmetics također ih je uključila u svoju Inspira:med liniju za njegu kože koja daje sjajne, vrlo brzo vidljive rezultate na siguran način.

Tretmani kiselinama u povijesti

Da,da, opet ćemo spomenuti Kleopatru! 🙂

Kleopatra je vodila brigu o svome licu i tijelu i već tih davnih dana koristila mliječnu kupku za svoju kožu, a francuske dvorkinje za kožu bez mrlja koristile su vinske obloge. Dakle, prvi tretmani kiselinama zabilježeni su prije više od 2000 godina. U novijoj povijesti naše su bake također htjele imati lice bez hiperpigmentacijskih mrlja pa su ga posvjetljivale limunom. Trljale bi limun po mjestima na licu gdje su imale mrlja kako bi ih smanjile i kako bi im cijelo lice izgledalo svježije.

AHA I BHA KISELINE

Razlika između ove dvije vrste kiselina je u njihovom načinu djelovanja. Koncentracija kiselina može biti različita u svakom proizvodu (npr. možemo imati proizvode sa AHA kiselinama u kojima je koncentracija 20% ili 40% itd), ovisno o samom proizvodu, njegovoj namjeni i tipu kiselina.

Osim koncentracije, tj. postotka kiseline u proizvodu – bitna nam je i njezina pH vrijednost ( što je ph vrijednost niža, djelovanje kiseline je jače i dublje), te vrijeme aplikacije.

AHA kiseline

AlFA HIDROKSILNE KISELINE (AHA)

AHA kiseline često se nazivaju i voćnim kiselinama a najpoznatije od njih su glikolna kiselina koja je dobivena iz šećerne trske,jabučna, limunska,vinska,mliječna kiselina,…

AHA kiseline su kiseline manjih molekula što im omogućuje dublje prodiranje u kožu. Nakon nanošenja kiselina često se pojavljuju normalne reakcije kojih se ne treba bojati poput bockanja,peckanja i osjećaja topline na koži.Takve reakcije ne traju dugo i nisu preintenzivne. AHA kiseline na kraju nanošenja potrebno je neutralizirati te time prekinuti njihovo djelovanje. AHA kiseline otapaju međustanične veze(koje možemo usporediti s ljepilom) te tako otklanjaju odumrle stanice kože i omogućuju njihovo kontrolirano ljuštenje. Posljedica tog procesa je obnova kože, ujednačavanje tena, svjež i pomlađen izgled kože.

BETA HIDROKSI KISELINE (BHA)

BHA kiseline dolaze u većim molekulama topivim u ulju koje na taj način idealno djeluju na masnu i mješovitu kožu. Koža tretirana BHA kiselinom prozračnija je, akne i miteseri se suzbijaju, crvenilo se povlači.

BHA kiselina je ustvari salicilna kiselina – ona je organska i nastaje biosintezom iz aminokiseline femilalanina. Djeluje protuupalno, antibakterijski, te regulira izlučivanje sebuma. Osim u prehrambenim proizvodima možemo je naći u pasti za zube.

Inspira tretmani kiselinama

KUĆNA NJEGA KISELINAMA

Na tržištu postoji mnogo proizvoda s kiselinama koje koristimo kod kuće. Postoje još uvijek i osobe koje bi je voljele koristiti, ali se boje neželjenih reakcija poput opeklina i iritacija.

Moramo naglasiti da svaka PROFESIONALNA kozmetička kuća brine o količinama aktivnih sastojaka u proizvodima i ne dozvoljava neželjene reakcije tako da opekotina i drugih nuspojava, uz pravilno korištenje, nema. Ukoliko niste sigurni koje kiseline odgovaraju Vašoj koži, slobodno se obratite kozmetičarima u centrima ljepote koji su u svoj rad uključili kiseline – oni su prije rada s njima prošli opsežnu i kvalitetnu edukaciju i moći će Vam pomoći u odabiru kreme koja će svojim sastavom i koncentracijom kiselina najviše odgovarati potrebama Vaše kože.

Kreme za lice s kiselinama nikako nemojte aplicirati na područje oko očiju. Koža na tom dijelu je najtanja i jako osjetljiva. Neka Vam Vaš terapeut detaljno pojasni kako se koriste proizvodi s kiselinama jer nisu sve kiseline za sva područja na licu i tijelu.

TKO MOŽE IĆI NA TRETMANE KISELINAMA?

Ne postoji dobna granica za ovakve tretmane jer se kiseline biraju po problematici kože. Na primjer – u srednjoškolskoj dobi često se pojavljuju promjene na koži. Najčešće su to akne i neželjeni prištići, crvenilo i hipersensibilnost. Naravno da se ne preporuča ignorirati ih i dodatno ih proširivati nepravilnom njegom poput korištenja spužvica za nanošenje i skidanje šminke ili bespotrebnog diranja lica nedezinficiranim rukama.Na taj način omogućavamo širenje bakterija i povećavanje iritacija i upala. Pravilno odabrana krema s kiselinama pomoći će mladenačkoj koži riješiti se ovog neugodnog problema i riješiti je potencijalnih problema s ožiljcima od akni.

Zrelijim kožama potrebna je dodatna njega koja će potaknuti zatezanje kože i popunjavanje bora pa se kreira poseban set tretmana i preparata s kiselinama za svaku kožu posebno.

Vrlo je važno koristiti pravilnu kućnu njegu uz tretmane. Kućna njega produžena je ruka svakog tretmana, a aktivni sastojci u kremama koje koristite svakodnevno, ukoliko korespondiraju s aktivnim sastojcima u samom tretmanu, Vašem licu osiguravaju upravo onu njegu koja mu je potrebna i jako produžuju rezultate svakog tretmana.

Kreme s kiselinama za lice

INSPIRA TRETMANI KISELINAMA

Inspira tretmani sastoje se od samo tri koraka. U prvom korak površina kože nježno se odstranjuje pomoću proizvoda s voćnom kiselinom. U drugom koraku potiču se regeneracijski procesi u koži na staničnoj razini, a u trećem koraku koriste se individualizirano prilagođeni proizvodi koji štite regeneriranu kožu i pomažu je očuvati mladom još dugo vremena.

U tretmanima se kombiniraju četiri osnovne AHA kiseline – glikolna, jabučna, vinska i limunska kiselina. Koncentracije kiselina dolaze u više postotaka – 20%, 40% i 60%. U koncentracije od 60% dodana je i beta hidroksi kiselina (salicilna kiselina), a obilježava ih i niski pH (što je niža pH vrijednost, kiseline djeluju intenzivnije).

Sve kiseline su “puferirane” – proizvedene su po posebnoj tehnologiji u kojoj kiselina sadrži i neutralizator koji djeluje nakon određenog vremena i onemogućava nastajanje crvenila, boli i neugodnog pečenja kože. Tretmani su zbog toga vrlo sigurni i ugodni za klijenta. Svi pozitivni učinci kiselina su prisutni, a neutralizira se negativno djelovanje i neugoda klijenta.

Konačan rezultat tretmana postiže se kombinacijom voćnih kiselina, seruma, maski za smirenje kože i završnih krema. Inspira:med izrazito učinkovito rješava sljedeće problematike kože:

  • Hiperpigmentacije
  • Isušenost i oštećenja suhe kože
  • Opuštenu kožu
  • Pomlađivanje i oporavak zrele kože
  • Dubinsko čišćenje masne kože
  • Izuzetno duboke bore i opuštenu kožu
  • Dubinski oporavak – čišćenje, depigmentacija i intenzivni anti-age