Spirulina u Thalion tretmanima ljepote

Spirulina – alga kao savršeni aktivni sastojak tretmana ljepote

Mala povijest spiruline

Spirulina je svima poznata po svojim gotovo čarobnim svojstvima zbog kojih je nazvana super hranom. Moderno doba prepoznalo ju je tek u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, no potrošnja spiruline potječe barem iz vremena vladavine aztečkog cara Montezuma (1467. – 1520.g.). Montezuma je jako volio ribu i tražio od svojih podanika da mu iz Meksičkog zaljeva, udaljenog nekih 300 kilometara od prijestolnice, donose svježu ribu. U doba bez brzih automobila i hitnih kurirskih službi, podanici cara Montezume spas i energiju za ovaj prilično zahtjevan zadatak pronašli su u osušenoj spirulini. Ubirali bi je iz mora posebno izrađenim mrežama (plavo-zelenu sluzavu algu spirulinu nije jednostavno vaditi iz mora u velikim količinama), sušili je u obliku krpica i jeli zajedno sa žitaricama začinjenima chilmollijem (umakom od rajčice, papra i začina), ili od njih radili male kolačiće. Žene u trudnoći uzimale su spirulinu jer su vjerovale da će njezina tamna boja nerođenu djecu učiniti nevidljivom demonima, ljudi su vjerovali da liječi razne bolesti, a nanosili su je i na tijelo kako bi im pomogla u rješavanju određenih zdravstvenih problema.

Nažalost, izvori meksičke spiruline nestali su kad su španjolski konkvistadori osušili jezera u kojima je rasla kako bi stvorili pašnjake i poljoprivredne površine za uzgoj kukuruza, rajčice i ostalih plodova zemlje. Spirulina je u regiji uskoro zaboravljena. Mnogo kasnije, 1960., francuski inženjer preuzeo je postrojenje za proizvodnju natrijevog hidroksida u Meksiku i morao se nositi s plavim muljem koji je dospio u mašine – nakon što su ga prvotno spaljivali zajedno sa smećem, na kraju ga je uspio identificirati kao spirulinu i tu se priča o njezinim sjajnim svojstvima ponovno pokrenula…

Zašto spirulinu nazivamo super algom?

Alga spirulina je modro zelena slatkovodna alga bogata vitaminima, oligo elementima i važnim hranjivim tvarima što je čini izrazito traženom i popularnom. Spirulinu možemo nazvati potpunim proteinom jer sadrži svih devet esencijalnih masnih kiselina.Također sadrži deset puta više beta-karotena od mrkve. Spirulina ima odlična detoksificirajuća svojstva (potiče eliminaciju toksina i drugih nus produkata iz krvotoka). Ima i impresivan sastav vitamina kao što su vitamin B1, B2, B3, B5, B9, vit.C, vit.D, vit. A i E . Osim vitamina ima i veliki udio kalija, kalcija, kroma, željeza, cinka, magnezija, fosfora, natrija… Osim što se naziva super hranom, ima i nevjerojatne rezultate u industriji ljepote. Koristi se u tretmanima i proizvodima kako za lice tako i za tijelo.

spirulina i kozmetički tretmani
thalion tretmani uz spirulinu

IZVANREDNO DJELOVANJE SPIRULINE U TRETMANIMA LJEPOTE

  • Ubrzava regeneraciju kože: moćan detoks kako za cijelo tijelo tako i za kožu, ubrzava proces regeneracije i stvaranja novih stanica.
  • Anti-ageing učinak: zbog velike količine selena, vitamina E i tirozina spirulina se smatra jednim od najmoćnijih anti-age sastojaka iz pririrode.
  • Eliminacija podočnjaka: zbog prisutnosti klorofila smanjuju se krugovi oko očiju ali i hiperpigmentacijske mrlje.
  • Protuupalna svojstva: u problemima s aknama i upalama spirulina uklanja štetne toksine i bakterije s površine kože.
  • Tonificira: djeluje kao prirodni tonik koji posvjetljuje ten i poboljšava strukturu kože.

Spirulina ne samo da održava zdravlje kože već joj i vraća izgubljenu ljepotu. Njezinom redovitom upotrebom u prehrani i u kozmetici pomoći ćete Vašem zdravlju, ali i Vašoj koži – ona će izgledati zdravo,njegovano i mladoliko.

UPOZNAJTE NEKE OD TRETMANA U KOJIMA JE SPIRULINA VAŽAN AKTIVNI SASTOJAK…

Firmness Perfection tretman – snažan tretman učvršćivanja i zatezanja idealan za učvršćivanje kože nakon naglog gubitka kilograma.

Bust perfection tretman – specijalizirani tretman za njegu grudi koji kombinacijom aktivnih sastojaka i msaže daje regeneriranu, toniranu i zategnutu kožu grudiju.

Absolute Youth tretman – ovo potpuno novo, intenzivno anti-age rješenje u sebi kombinira tretmane protiv bora i opuštene kože lica. Vidljivo smanjuje znakove starenja i licu daje svježinu i prozračnost.

Marine slimming tretman tijela – tretman mršavljenja koji pojačava sagorijevanje masnoća, a rezultat je vidljivo mršavija figura.

… i Thalion njega lica uz Spirulinu

AlgoLift Anti Gravity Firming Cream

Najnovija Thalion inovacija – izvrsna krema koja daje spektakularne rezultate u zatezanju i učvršćivanju kože lica.

Thalion krema za zatezanje kože lica

Thalisource Rich Moisturizing Cream

Namijenjena suhoj koži, ova izrazito bogata krema pruža lipide koži i poboljšava njezinu gipkost. Koži vraća njezinu prirodnu ugodu i mekoću.

Thalion krema za dubinsku hidrataciju kože